Specialisatie Redden

Afgelopen zaterdag, 23 september, moesten we al om 9 uur verzamelen bij duikstek Werkhaven Bommenede Oost. We waren met 18 duikers, van zowel Scaldis als Duikteam Zeeland. Na een welkom en korte introductie maakte Bert groepjes van drie duikers, met in elke groep in ieder geval een instructeur en een leerling. Na het omkleden konden… Read More »

Eerste buitenduik

Drieschor, vrijdagavond 5 mei 2017. Thomas en Ineke gaan voor het eerst in buitenwater duiken. Ze hebben al vaak in het zwembad gedoken, dus duiken kunnen ze al. Na het omkleden was Jan zo slim om extra lood bij de instapplaats van de duikplek te regelen. Ook ik had wat extra lood meegenomen. Thomas had… Read More »

Bevrijding zeeschildpad door duiker

… en andere mooie films en foto’s. We beginnen met dit bericht: de bevrijding van een zeeschildpad door een duiker, met dank aan Jan. Bert stuurde dit filmpje van vissen onder het ijs. Voor de fotografen onder ons: de onderwater-foto’s van het jaar zijn erg mooi!  

Introductieduik 27 januari

Vorige maand hebben we weer een introductieduik aangeboden voor belangstellenden. Vier mensen waren geïnteresseerd en hebben zo kennis gemaakt met de duiksport. Drie van hen zijn meteen daarna met de opleiding begonnen! Zie hieronder een filmpje dat Bert tijdens deze introductieduik heeft gemaakt.

Snotolf bij de Zeelandbrug

Miranda Schagen heeft een snotolf gespot bij de Zeelandbrug. Ze heeft er nog een filmpje van gemaakt ook! Op de site van de PZC staat een artikeltje hierover.  

IJsduiken

Het koude weer van de afgelopen tijd heeft zo zijn voordelen… als je van ijsduiken houdt. Lees hier het bericht over “de eerste ijsduik van het jaar”.

Duik op vliegtuigwrak

Op 8 oktober 2016  hebben we rond 12:15 de boot te water gelaten bij de Schelphoek en zijn wij gaan varen richting de wrakresten van een vliegtuig. Al lang wist ik dat deze hier zou liggen en vandaag gaan we daar dan eindelijk duiken. Dit vliegtuig is vermoedelijk in 1942 neergeschoten, op de terugweg naar… Read More »