Introductieduik

By | 31/08/2014

Evenementgegevens

  • Datum:

Leer sportduiken bij Scaldis!

Ben je benieuwd hoe het is om onder water te kunnen ademen?
Kom dan naar de introductieduik van duikvereniging Scaldis op zaterdagmiddag 15 december in het zwembad in Zierikzee.
De Schouwse Onderwatersport Vereniging (SOV) Scaldis zal in januari weer beginnen met de opleiding tot sportduiker. Om iedereen de gelegenheid te geven kennis te maken met de duiksport, organiseert Scaldis op 15 december een introductieduik in het zwembad.

De middag begint om 13:00 uur met een theorieles door de ervaren en gediplomeerde instructeurs van de vereniging. Er zal uitleg gegeven worden over de apparatuur en de veiligheidsaspecten en hoe je kunt communiceren onder water. Voordat we te water gaan, worden de deelnemers voorgesteld aan hun begeleider voor deze middag. Om 15:00 uur is het tijd voor de proefduik. Deze zal maximaal een uur duren.

De reacties van beginnende duikers zijn altijd zeer enthousiast. Iedereen geeft aan dat het onder water ademen uit de duikfles zo gemakkelijk gaat. De gewichtloosheid is een onwerkelijke en vooral prettige ervaring. Het is alsof je in de ruimte zweeft.

Leren sportduiken is veel makkelijker dan het misschien lijkt. Je leert het door het te doen, de theorie betreft vooral de veiligheid. Veiligheid staat bij Scaldis hoog in het vaandel. Scaldis zorgt ervoor dat elke leerling tijdens de eerste lessen altijd samen met een internationaal erkende instructeur duikt.

Als je enthousiast geworden bent na de introductieduik, kun je overwegen om lid te worden van de duikvereniging en te beginnen met de duikopleiding. In januari beginnen de lessen, elke vrijdagavond in het zwembad. Vanaf mei gaan we naar het buitenwater, de eerste “echte” duik in De Grevelingen. Pas dan is het nodig om een duikpak te hebben. Duikfles en ademautomaat worden tijdens het opleidingsseizoen door Scaldis verzorgd. Zo worden de kosten gespreid en kan iedereen van deze sport genieten.

Als je mee wilt doen aan de introductieduik op 15 december, moet je je even aanmelden bij Benjamin Vrolijk, de secretaris van Scaldis. Dat kan per email via secr@sovscaldis.nl, of telefonisch op 0111-417105.
Ook als je vragen hebt of meer informatie wilt over de introductieduik of de opleiding, kan je natuurlijk bij hem terecht. Je kunt ook kijken op de website: http://www.sovscaldis.nl/
De minimumleeftijd voor zowel de introductieduik als de opleiding is 14 jaar.

Category: