Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

[Uitgesteld] Bezoek de Ruien in Antwerpen

21/03/2020

Zie ook: https://ruien.be/nl/

Scaldis wil op ontdekkingstocht in de Antwerpse ruien op Zaterdagmidag 21 Maart 2020

Onder de stad Antwerpen stromen geheimen

De Ruien zijn de schaduw van een steenrijk verleden boven de grond. Ruien, vlieten en vesten doorkruisten Antwerpen sinds de Middeleeuwen. Dit net van natuurlijke en uitgegraven waterwegen voorzag de stad van water en een binnenhaven. Toen de ruien overwelfde riolen werden, verdween dit unieke stukje erfgoed uit het stadsbeeld en ons geheugen.

De evenementencommissie van Scaldis nodigt jullie uit om dit verborgen culturele erfgoed te gaan herontdekken. Het ondergronds gangenstelsel geeft nog steeds blijk van haar boeiende en rijke geschiedenis. Een bezoek aan De Ruien, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen, spiegelt de historische stadskern boven je hoofd, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden. Wist je dat De Ruien voor een groot stuk overwelfd werden door de Jezuïeten, om ruimte te maken voor de prachtige Sint-Carolus Borromeuskerk op het Hendrik Conscienceplein?

Wie gaat er mee op deze
bevreemdende
wandeling in de onderbuik van Antwerpen! `

De rondleiding is altijd snel vol omdat er maar weinig mensen per keer meer kunnen. Dus als je mee wilt geef je dan snel op.

De Prijs voor leden is € 7,50 en voor een introducee € 15,00 (voorlopig maximaal 1 introducee per lid).

Gegevens

Datum:
21/03/2020

Organisator

Jan
E-mail
jandebil59@gmail.com

Locatie

Ruien
Suikerrui 21
Antwerpen,
+ Google Maps