11 november 2022. Introductieduik bij Sov Scaldis. Gratis!

Altijd al een keer een proefduik / introductieduik willen maken? Dat kan op 11 november 2022. Plaats: Zwembad Laco, Lange Blokweg 27a, Zierikzee. Begin uitleg op het droge: 19.30 uur en begin duiken in het zwembad met gediplomeerde instructeur of duikbegeleider vanaf 21.00 uur, Meld je aan bij secr@sovscaldis.nl en je krijgt alle informatie.

4 november 2022. Open avond, iedereen kan kennismaken!

Op vrijdag 4 november 2022 hebben we een open avond. Wil je een keer bij ons komen kijken? Je bent welkom vanaf 20.00 uur bij sportcentrum Laco, Blokweg 27a Zierikzee. We staan in de hal en kunnen je alle informatie over onze duikvereniging geven. Neem zwemkleding, en als je hebt bril en snorkel mee. Dan… Meer lezen »

Nettentraining

Op vrijdag 19 november hadden we weer nettentraining in het zwembad in Zierikzee. Bert en Dingeman hadden de netten geregeld, die we vervolgens met z’n allen verspreid in het zwembad hebben geplaatst.

Een duik in de Grevelingen

De lokale krant Eilanden-Nieuws had laatst een speciale bijlage over de Grevelingen. Als onderdeel van die bijlage was er ook een interview met onze voorzitter, Margriet van Schelven. Een leuk artikel en mooie reclame voor Scaldis. Lees het artikel hier.

Duiken tussen de mosselen

Op zaterdag 3 juli waren we weer welkom bij Erik Veerhoek om te duiken tussen de hangcultuur-mosselen in de voormalige veerhaven in Bruinisse. Het was mooi weer, een gezellige groep en we kregen heerlijke appeltaart achteraf! Bert, bedankt voor de appeltaart, de organisatie en het volgende filmpje (of klik hier).

Clubduik bij Den Osse

Raymon heeft een filmpje gemaakt van de clubduik bij duikstek Nieuwe Kerkweg, Den Osse, op 28 mei.

Introductieduik 15 december

Op 15 december heeft Scaldis weer een introductieduik georganiseerd. Ditmaal waren er zeven belangstellenden. De aanleiding was de sportweek én de opleiding tot internationaal gecertificeerd sportduiker die in januari 2019 weer gaat beginnen. Na een korte introductie over onze club, de veiligheid, praten onder water en apparatuur zijn we snel gaan omkleden om het zwembad… Meer lezen »

Aantrekkelijke vis ontdekt

Bijna 8000 meter onder het oppervlak van de Stille Oceaan, voor de kust van Peru, is een nieuwe vissoort ontdekt. Het dier is een slakkenvis en hij ziet er volgens wetenschappers erg ‘aantrekkelijk’ uit. Klik hier voor de beelden.