Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oefening met de reddingsbrigade zaterdag 5 oktober

05/10/2019 @ 09:00 - 12:00

Eindelijk is het dan zover! Nadat het idee is geopperd om samen met de reddingsbrigade te gaan oefenen, moest er natuurlijk ook daadwerkelijk een datum gepland worden. Aangezien de reddingsbrigade ook een trainingsprogramma heeft was het even lastig in te plannen.

Vanavond heb ik met één van de trainers aan tafel gezeten om het plan uit te werken. De oefening gaat dan ook al snel plaatsvinden:

 

Zaterdag 5 oktober van 09.00-12.00 uur.

 

Wat is het doel van deze oefening?

De reddingsbrigade kennis laten maken met onze duikuitrusting en hoe zij duikers het makkelijkste aan boord kunnen krijgen. Nu weet de reddingsbrigade uiteraard hoe zij personen uit het water moeten halen maar duikers hebben nu eenmaal wat meer materialen bij zich. Zij willen hiermee kennismaken.

De dag zal ik starten met een stukje uitleg van de duikuitrusting en willen we met het oefenen minimaal de volgende punten doorlopen:

  • Hoe krijgen ze lucht in het vest?
  • Waar kan men het lood vinden bij een duiker?
  • De duikset van de duiker losmaken.
  • Op welke manier krijg je een setje het makkelijkste uit het water?

Locatie:

We verzamelen bij de brandweerkazerne te Brouwershaven. Na een briefing en uitleg boven water gaan we met de reddingsboten te water en naar een plek varen waar we rustig kunnen oefenen.

Wil je graag meedoen?

We gaan deze dag met 2 reddingsboten oefenen en ik heb 4 duikers nodig met minimaal een 2* brevet.  Je gaat dus niet duiken tijdens deze oefening maar met volledige uitrusting oefenen om de reddingsbrigade te laten zien met welke uitrustingsstukken wij duiken en hoe zij deze het beste kunnen aanpakken e.d.

 

Schrijf je in door een e-mail te sturen naar mij:

miranda.schagen@hotmail.com of app even: 06-29628652, dit kan ook als je eventueel nog vragen hebt natuurlijk.

 

Met vriendelijke groet,

Miranda Schagen

Gegevens

Datum:
05/10/2019
Tijd:
09:00 - 12:00

Organisator

Miranda

Locatie

Brandweer Kazerne Brouwershaven
Brandweer Kazerne Brouwershaven + Google Maps