Bericht van de NOB – WK onderwaterfotografie

door | 23/03/2015

Op maandagavond 25 mei 2015 is het zo ver: dan zet de kersverse wereldkampioen onderwaterfotografie zijn of haar winnende foto’s op Facebook. Misschien is deze foto in de Oosterschelde genomen, misschien in de Grevelingen. In ieder geval zullen de foto’s via duikbladen en sociale media de hele wereld over gaan. Een enorme boost voor de duiksport in Nederland, waar ook jullie als vereniging van kunnen profiteren!

Nog 2 maanden tot het WK
Ruim een jaar geleden hebben we jou een eerste brief gestuurd over het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie, dat van 21 t/m mei 2015 plaats vindt in Zeeland. Inmiddels staat het WK al binnen twee maanden voor de deur. Er hebben zich 20 landen aangemeld, iets waar we erg trots op zijn! In deze brief zetten we een aantal zaken, waar je mogelijk mee te maken krijgt, nog even op een rij.

97% van de duiklocaties blijft gewoon open!
We beginnen met het meest besproken onderdeel van het WK: de mogelijke afsluiting van de duiklocaties. Op donderdag 21 mei worden ’s avonds de vier duiklocaties bekend gemaakt waar de onderwaterfotografen hun foto’s gaan maken. Dit betekent dat maximaal vier duikstekken in Zeeland zijn afgesloten van donderdagavond 21 mei tot en met zondag 24 mei. Twee in de Oosterschelde en twee in de Grevelingen. Deze locaties worden op de website en de sociale media van de NOB gepubliceerd. Op tweede Pinksterdag, maandag 25 mei, zijn alle duiklocaties weer open.

Duikweek: doen jullie al mee?
Voor duikers én niet-duikers organiseren we tijdens het WK allerlei side-events, om de duiksport in Nederland in de spotlights te zetten. Doet jouw duikschool of vereniging al mee aan de duikweek? Je kunt je nog aanmelden via www.duikweek.nl ! Daarnaast zijn er tijdens het WK presentaties van onder andere Alex Mustard, Cor Kuyvenhoven en René Weterings. Je eigen fotografie-skills verbeteren? Doe dan mee aan de WK Photo Experience! Een compleet overzicht van de side events vind je op www.duikweek.nl

We hopen je te zien tijdens het WK in Zeeland! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Nederlandse Onderwatersport Bond

Desmond van Santen
Projectleider WK 2015