Introductieduik 15 december

door | 16/12/2018

Op 15 december heeft Scaldis weer een introductieduik georganiseerd. Ditmaal waren er zeven belangstellenden. De aanleiding was de sportweek én de opleiding tot internationaal gecertificeerd sportduiker die in januari 2019 weer gaat beginnen.

Na een korte introductie over onze club, de veiligheid, praten onder water en apparatuur zijn we snel gaan omkleden om het zwembad in te kunnen. Iedereen mocht zelf zijn apparatuur aansluiten, of dit overlaten aan de instructeur. De instructeurs hadden allemaal wat oefeningen die voor het duiken belangrijk zijn: druk van de oren afhalen door “klaren”, duikbril onderwater leegblazen, automaat even uit de mond nemen en weer oppakken en natuurlijk trimmen: het houden van de juiste diepte onderwater.

We zagen nu ook weer dat het duiken helemaal niet moeilijk is, iedereen kon ongeveer een uur onder water blijven, alsof ze nooit anders gedaan hebben.

Wil je ook leren duiken? Dat kan bij SOV Scaldis.

Op vrijdag 18 januari 2019 beginnen we weer met de opleiding.

Die ziet er als volgt uit:

Van 19.15 tot 20.15 theorie en

Van 21.00 tot 22.00 uur praktijk in het zwembad van Zierikzee.

We gaan door tot eind april en dan gaan we naar de Grevelingen om daar de opleiding af te maken. Je zult verbaasd zijn over het mooie onderwaterleven. Mensen komen uit de hele Benelux, en zelfs uit Duitsland en Frankrijk om “ons” onderwaterleven te bewonderen.

We zijn geen commerciële duikschool, we nemen de tijd voor je opleidingsdoelen, maar zeker ook voor je ervaring.  Onze internationaal erkende instructeurs geven dus zonder winstbejag de opleiding. We nemen rustig de tijd, zodat je het goed onder de knie krijgt.

Het aanmeldingsformulier vind je hier.

Ben je al opgeleid tot duiker? We zijn ook voor opgeleide duikers interessant. We gaan regelmatig met elkaar duiken, gezelligheid is dan ook een heel belangrijke eigenschap van onze club. We doen leuke uitstapjes zoals naar het 33 meter diepe zwembad in Brussel, naar een 10 meter diep zwembad met tropische vissen, een gezellige boottocht met een duik op de Oosterschelde en natuurlijk ook een barbecue. Verder kunnen we ook nog allerlei speciale opleidingen aanbieden zoals duiken met nitrox, onderwater oriëntatie,  reddingstechnieken.

Kijk verder op onze website:

of op Facebook:

https://www.facebook.com/sovscaldis/