Specialisatie Redden

door | 25/09/2017

Afgelopen zaterdag, 23 september, moesten we al om 9 uur verzamelen bij duikstek Werkhaven Bommenede Oost. We waren met 18 duikers, van zowel Scaldis als Duikteam Zeeland.
Na een welkom en korte introductie maakte Bert groepjes van drie duikers, met in elke groep in ieder geval een instructeur en een leerling.

Na het omkleden konden we om een uur of tien beginnen met de eerste oefening. Er waren vier verschillende oefeningen zodat de groepen konden rouleren en we elkaar niet in de weg liepen of zwommen. Wij begonnen met de kruispeiling en de zoekpatronen (uitdijend vierkant en u-patroon). Na een half uur ging de toeter en mochten we aan de slag met de reddingsopstijging en verschillende vervoersgrepen.

Hierna was het tijd voor een pauze, waarin we werden getrakteerd op warme chocolademelk en heerlijke koeken!

Na de pauze gingen we verder met het benaderen van een duiker in paniek en het aan land brengen van een drenkeling en de laatste oefening was een ongevalssimulatie, inclusief het gebruik van de zuurstofkoffer.

Nadat we weer waren omgekleed, stond er een enorme pan erwtensoep voor ons klaar!
Onder het genot van de warme soep hebben we de oefeningen nabesproken. Een aantal tips en suggesties werden uitgewisseld, maar iedereen was vooral razend enthousiast over de gehele ochtend.

Allen bedankt voor de leuke, gezellige en leerzame ochtend!

Erik, bedankt voor de geweldige catering!

En Bert, bedankt voor de fantastische organisatie van deze specialisatie en natuurlijk voor het regelen van het goede weer! 🙂