Scaldis duikt tussen de mosselen

door | 22/09/2014

Op zaterdag 9 augustus 2014 komen 14 leden van de Schouwse Onderwatersport Vereniging (SOV) Scaldis naar de voormalige veerhaven Zijpe. De veerboot is uit de vaart, vlotten waaronder hangcultures voor mosselen zijn nu in de haven te vinden.

Het mosselbedrijf is van Erik Veerhoek, de hoofdtrainer van duikteam Zeeland en een vriend van Bert.  Vandaar dat we onder speciale condities (gratis) een keer mochten duiken tussen de mosselen. De breefing was duidelijk. “Hier is het water en daar kan je eruit  🙂 . Probeer weg te blijven van de bodem en laat de strengen met mosselen onberoerd. Onderwater kun je je oriënteren door de touwen die de boel op zijn plaats houden en daar is het Noorden.”

We gaan allemaal te water en we duiken  van 50 minuten tot zelfs een buddypaar wel 90 minuten. Grappig dat je nu juist niet je op de bodem oriënteert maar juist tussen bodem en oppervlak.

Het goed trimmen lukt iedereen, dat lukt ook ons oudste lid in opleiding voor 1 sters. Hij laat zien dat hij de basisbeginselen van het duiken goed onder de knie heeft gekregen en ontvangt dan ook zijn 1 sters brevet. Gefeliciteerd Piet, je hebt het verdiend!

Iedereen was enthousiast over de duik. Niet alleen zijn de strengen mooi begroeid met zakpijpen, allerlei sponzen en anemonen, er waren ook duikers die harders, paling en puitaal gezien hebben.

Een betere fles Chablis en een paar lekkere bieren, worden als dank aan Erik overhandigd en we gaan voldaan naar huis.