Leer sportduiken bij Scaldis

door | 05/01/2015

De Schouwse Onderwatersport Vereniging Scaldis (Scaldis) zal op 6 januari 2017 weer beginnen met de opleiding tot sportduiker.
De opleiding loopt tot halverwege april 2017.

Dan is de Grevelingen warm genoeg om de eerste échte duik te maken. Duikfles en ademautomaat worden tijdens het eerste opleidingsseizoen door Scaldis verzorgd. Voor eigen rekening komt dan wel een duikpak, vinnen, duikbril en snorkel. Zo worden de kosten gespreid en kan het grote publiek van deze sport genieten.

We maken voor de opleiding gebruik van het nieuwe zwembad in Zierikzee. Dit zwembad voldoet erg goed voor het aanleren van het duiken, omdat het ook een dieper gedeelte heeft. Bij het duiken is het netjes omhoog komen belangrijk en dat kunnen we in een zwembad van drie meter goed en veilig oefenen.

Wil je weten of het duiken wat voor je is? Op afspraak is het maken van een proefduik mogelijk. Voorafgaand aan de proefduik wordt er eerst uitleg gegeven. Deze uitleg zal gaan over de werking van de apparatuur en de veiligheidsaspecten. Zelf heb je alleen zwemkleding nodig en als je hebt: een duikbril, snorkel en zwemvinnen. We hebben het zwembad op vrijdagavond van 21.00 uur tot 22.00 uur.

Scaldis verwacht dat de proefduikers zó enthousiast worden, dat ze in januari met de opleiding gaan beginnen. Minimum leeftijd voor de opleiding is 14 jaar.

Sportduiken leren is veel gemakkelijker dan het lijkt. Je leert het door het te doen, de theorie die er aan vast zit, betreft vooral de veiligheid.

Veiligheid staat bij Scaldis hoog in het vaandel. Scaldis zorgt ervoor dat elke leerling tijdens de eerste lessen altijd samen met een internationaal erkende instructeur duikt.

De reacties van beginnende duikers zijn altijd zeer enthousiast. Iedereen geeft aan dat het onder water ademen uit de duikfles zo gemakkelijk gaat. De gewichtloosheid is een onwerkelijke en vooral prettige ervaring. Het is alsof je in de ruimte zweeft.

De reacties na de eerste buitenduik zijn altijd positief. Door de gedegen opleiding gaat het duiken meteen met zelfvertrouwen. Het uitzicht onder water is fantastisch, het leven onder water kleurrijk en afwisselend.

Scaldis is een duikvereniging. Wanneer je na de opleiding lid blijft, kun je deelnemen aan de leuke activiteiten van de vereniging. Denk aan het samen duiken op verschillende plaatsen in Zeeland en daarbuiten, de gezellige mosselbootduik, met vakantie gaan naar nog mooiere duikbestemmingen, de jaarlijkse barbecue, het volgen van duikspecialisaties zoals onderwater oriëntatie en onderwater biologie en ga zo maar door.

Duiken is de perfecte manier van onthaasten. Tijdens elke duik waan je je een beetje op vakantie. Duikers die al een brevet hebben kunnen ook lid worden, indien gewenst kunnen ze bij Scaldis verder gaan met hogere opleidingen.

Opgeven voor de proefduik of meteen voor de opleiding kan via secr@sovscaldis.nl.

Heb je geen internet?
Stuur dan een briefje of bel naar
Secretariaat Scaldis
Benjamin Vrolijk
Oosterscheldestraat 83
4302 WH Zierikzee
0111-417105.

Opgeven zo snel mogelijk, minimaal een week voor 6 januari 2017.
Let op! Vol is vol!

Bert Moet
voorzitter Schouwse Onderwatersport Vereniging Scaldis.